ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

  1. Η εταιρεία ΕΚΕΠΕΚ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον κλάδο της προσθετικής κατασκευής (3DPrinting) ενδιαφέρεται να απασχολήσει στις εγκαταστάσεις της, έως δύο φοιτητές, ως εξής:

·      Πρακτική άσκηση 1

Τίτλος: Λείανση πλαστικών επιφανειών με νέες τεχνολογίες

Η Προσθετική Κατασκευή (3D Printing) μέσω μιας αποτελεσματικής, αξιόπιστης και ευέλικτης επεξεργασίας υλικών, επιτρέπει το σχεδιασμό, την προσομοίωση και τη δημιουργία σύνθετων κατασκευών. Η προτεινόμενη πρακτική άσκηση στις εγκαταστάσεις της ΕΚΕΠΕΚ Α.Ε. έχει ως σκοπό τη διερεύνηση νέων τεχνολογιών  για λείανση ή/και στίλβωση εκτυπωμένων πλαστικών επιφανειών με 3D Printing, ενώ παράλληλα να ικανοποιούνται τα κριτήρια όπως η αντοχή, η λειτουργικότητα κλπ.

·      Πρακτική άσκηση 2

Τίτλος: Τρισδιάστατη εκτύπωση και αντίστροφη μηχανική

Η προτεινόμενη πρακτική άσκηση στις εγκαταστάσεις της ΕΚΕΠΕΚ Α.Ε. έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των φοιτητών στη σχεδίαση μέσω υπολογιστικών μεθόδων και αντίστροφης μηχανικής, στη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης μέσω των κυριότερων τεχνολογιών της, καθώς και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στον τομέα παροχής κατασκευαστικών υπηρεσιών.

  1. Η εταιρεία ALTHOM Engineering E.Π.Ε. ενδιαφέρεται να απασχολήσει στις εγκαταστάσεις της, έως τέσσερις φοιτητές, ως εξής:

Η ALTHOM Engineering Ε.Π.Ε.  είναι μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών υψηλών επιδόσεων στους τομείς της Μηχανολογίας, Έρευνας & Ανάπτυξης, Τεχνικών Δεδομένων & Τεχνικής Τεκμηρίωσης, Συμβουλευτικής & Ανάπτυξης Διαδικασιών, Συμβουλευτικής Μεθόδων Εργαλείων και Ανάπτυξης, με βάση τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Πρακτική άσκηση:

Ως Μηχανικός Τεχνικής Τεκμηρίωσης θα λάβετε τη τεχνογνωσία για αεροπορικά συστήματα και κατασκευές, μέσω της ανάλυσης των σχεδίων των αεροσκαφών και συναφών τεχνικών δεδομένων. Θα εξοικειωθείτε με τις διαδικασίες δημιουργίας περιεχομένου τεχνικών δεδομένων συμμορφούμενη με τους κανόνες, τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που εφαρμόζονται. Θα συμμετέχετε σε μια ομάδα μηχανικών με στόχο να παράξετε τεχνικό περιεχόμενο σε σχέση με τα συστήματα αεροσκαφών και της αεροδιαστημικής γενικότερα.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και προσδοκούμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Βασιλεία Παπαβασιλείου

Γραμματεία ΣΕΒΠΕ&ΔΕ

 Βότση 2, Πάτρα  τ.κ. 26221 Τηλ: 2610620815 Fax: 2610620822

 e-mail: info@sevpde.gr     www.sevpde.gr