Αντιστοίχιση του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής και Integrated Master

Αντιστοίχιση του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής και Integrated Master

Αγαπητά μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος και του Ιδρύματος,

Ενημερώνουμε, ότι η επταμελής Επιτροπής του άρθρου 66 του Ν.4610/2019, με την από 28/6/2024 απόφασή της, γνωμοδότησε θετικά για την πλήρη αντιστοίχιση του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής στην ειδικότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού.

Με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ακολουθήσει, οι απόφοιτοι του Τμήματος θα λαμβάνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που προβλέπονται στο ΠΔ99 (ΦΕΚ 187/5.11.2018) για την ειδικότητά τους και θα αποκτούν δικαίωμα εγγραφής στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ, ώστε οι διατάξεις της να περιλαμβάνουν και τους φοιτητές που ήδη έχουν αποφοιτήσει από το 5ετές Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

Περαιτέρω, ενημερώνουμε ότι στις 26/6 το Υπουργείο Παιδείας διαβίβασε προς το Εθνικό Τυπογραφείο την απόφαση με την οποία ο τίτλος σπουδών που απονέμει το Τμήμα αναγνωρίζεται ως ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου/integrated master. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες το σχετικό ΦΕΚ.

Οι παραπάνω αποφάσεις είναι ιστορικές, βάζουν το Τμήμα στον ακαδημαϊκό χάρτη των Πολυτεχνικών Τμημάτων της χώρας, δίνοντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης σε αυτό και επαγγελματικής αποκατάστασης στους αποφοίτους του.

Συγχαρητήρια σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος για την πολυετή, άοκνη και συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε για να ξεπεραστούν όλες οι αντιξοότητες και να καλυφθούν πλήρως όλα όσα απαιτούνταν για να επιτευχθεί επάξια αυτό το αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση του Πανεπιστήμιου για την αμέριστη βοήθεια που μας πρόσφερε σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος. Ειδικά ευχαριστούμε τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου κ. Αθανάσιο Κατσή και τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Λάμπρο Μπισδούνη για την καίρια συμβολή τους.

Με εκτίμηση,

Στέφανος Τσινόπουλος

Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.